Ingrediënten
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 2 blikjes (320 gram) tonijn, afgegoten
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 gele ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden
  • 30 gram bloem
  • 2 middelgrote eieren
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Peper en zout, naar smaak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 125 gram Griekse yoghurt (voor de dip)
  • 1 teentje knoflook, geperst (voor de dip)
  • 1 theelepel citroensap (voor de dip)
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de dip)
  • Zout en peper, naar smaak
Christel
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 2 blikjes (320 gram) tonijn, afgegoten
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 gele ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden
  • 30 gram bloem
  • 2 middelgrote eieren
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Peper en zout, naar smaak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 125 gram Griekse yoghurt (voor de dip)
  • 1 teentje knoflook, geperst (voor de dip)
  • 1 theelepel citroensap (voor de dip)
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de dip)
  • Zout en peper, naar smaak

Een bijzonder lekker ontbijt

De dag beginnen met een hartige, uitgebreide maaltijd doen we eigenlijk nooit. We bakken nog weleens een eitje, maar daar laten we het dan ook vaak bij. Waarom eigenlijk? Als je ’s ochtends de tijd hebt om een lekker ontbijtje te maken, zijn deze ontbijtfritters met tonijn en zoete aardappel een echte aanrader. Overigens kun je de fritters ook ’s avonds alvast klaarmaken en de volgende dag even bakken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Schil de zoete aardappel en rasp ‘m vervolgens.
  • Doe de zoete aardappel in een theedoek en wring de theedoek uit, zodat er zoveel mogelijk vocht uit de zoete aardappel is.
  • Doe de zoete aardappel in een kom en voeg de tonijn, knoflook, ui, bieslook en bloem toe.
  • Klop de eieren in een apart kommetje los en voeg toe aan de zoete aardappel. Breng het geheel op smaak met wat paprikapoeder, peper en zout. Roer tot alles goed is vermengd.
  • Rol zo’n 9 à 10 balletjes uit het mengsel en leg op een stuk bakpapier. Druk de balletjes daarna een beetje plat.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Doe vier van de fritters in de pan en bak 2 à 3 minuten, draai daarna om. Bak de andere kant ook twee minuten. Doe keukenpapier op een bord en leg de fritters erop.
  • Bak de overige ontbijtfritters.
  • Maak ondertussen de Griekse yoghurtdip. Doe simpelweg alle ingrediënten voor de dip in een kommetje en roer goed door.
  • Serveer de fritters met de dip. Geniet ervan!

Ook lekker: Mediterraanse witte bonensoep

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill