Naomi

Zo maak je van ontbijten echt een feestje

Stiekem is dit recept een geïnspireerd op de bosbes taart van Starbucks, maar dan vele malen minder vet. Het fijne is dat het enige wat je echt nodig hebt wat tijd is. Je hebt namelijk een uurtje nodig voor deze ontbijttaart. Gelukkig is wachten daarvan een groot deel. Perfect voor een luie ochtend in het weekend en je kan er nog heel wat dagen van genieten.

Wat heb je nodig? (Voor 16 porties)

  • 563 gram bloem
  • 350 gram suiker
  • 5 theelepels bakpoeder
  • 1,5 theelepel zout
  • 360 milliliter melk
  • 180 milliliter Griekse yoghurt
  • 120 gram boter, ongezouten op kamertemperatuur
  • Schil van 1 citroen
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille extract
  • 700 gram bosbessen
  • 5 eetlepels boter, gekoeld

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats het rooster in het midden van de oven. Vet een grote ovenschaal in.
  • Meng 520 gram bloem, 250 gram suiker, bakpoeder en zout in een grote kom samen.
  • Meng daar vervolgens de melk, Griekse yoghurt, boter, citroenschil, eieren  en vanille door. Meng dit op een lage snelheid door elkaar en zorg dat er geen klontjes meer achter blijven. Het mengsel zal dik zijn, schrik hier niet van.
  • Schep voorzichtig de bosbessen door het mengsel en schep het vervolgens in de ovenschaal.
  • Meng in een kleine schaal de rest van de bloem en 110 gram suiker.
  • Snijd de gekoelde boter in blokjes en gooi ze bij het droge mengsel. Druk er met een vork in tot er een crumble ontstaat. Dit kan ook met de hand.
  • Bak de taart in 50 tot 65 minuten gaar. Op kamertemperatuur is de taart het lekkerst.

Eetsmakelijk!

Fan van dit recept? Bewaar het op Pinterest!

Bron en beeld: Laura Fuentes