Dorien Ypma
10 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 65 gram gerolde havermout
  • 160 milliliter melk
  • 120 gram yoghurt
  • 1 eetlepel notenboter
  • 1 theelepel chiazaad (optioneel)
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 perzik in blokjes

Een heerlijk en voedzaam ontbijtje!

Word wakker met een heerlijk en gezond ontbijt met deze zomerse perzik taart overnight oats. Dit no-cook recept is ideaal om te maken als je ‘s ochtends moeilijk je bed uit kan komen, want het is al klaar wanneer je wakker wordt. Dit havermout ontbijtje heeft namelijk een nacht in de koelkast ‘geweekt’.  Het recept combineert de zoetheid van rijpe perziken en de zachte smaken van taart, zo worden je ochtenden extra speciaal!

Zo maak je de perzik taart overnight oats

  • Snijd de perzik in blokjes.
  • Voeg in een kom de haver, melk, yoghurt, notenboter, honing, chiazaad, kaneel en perzikblokjes toe en roer het goed door elkaar.
  • Sluit de kom goed af en plaats een nacht in de koelkast, voor maximaal vijf dagen.
  • Doe het mengsel in een schaaltje en top je overnight oats af met wat extra plakjes perzik of andere toppings, zoals kokosnoot of gesneden amandelen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: TikTok-recept: zelf ijs maken van cottage cheese

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock