Ingrediënten
  • 150 gram havermout
  • 250 milliliter havermelk
  • 300 gram kokosyoghurt
  • 2 rijpe bananen
  • 2 middelgrote eieren
  • Een halve theelepel kaneel
  • Een halve theelepel zout
  • 3 theelepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • EXTRA
  • Keukenmachine
  • Koekenpan met antiaanbaklaag
Redactie Kookfans
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram havermout
  • 250 milliliter havermelk
  • 300 gram kokosyoghurt
  • 2 rijpe bananen
  • 2 middelgrote eieren
  • Een halve theelepel kaneel
  • Een halve theelepel zout
  • 3 theelepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • EXTRA
  • Keukenmachine
  • Koekenpan met antiaanbaklaag

Heerlijke havermoutpannenkoeken met banaan en kaneel

Het is begin mei, en dat betekent dat Moederdag weer voor de deur staat. De uitgelezen kans om haar te laten weten hoe gek je op haar bent. Dat kan natuurlijk met cadeau’s, maar eigenlijk mag een ontbijtje op bed ook niet ontbreken. Maak deze heerlijke havermoutpannenkoeken, en verras je moeder dit weekend.

Rijpe bananen

Je kent het wel, bananen die in een mum van tijd overrijp zijn geworden. Of je ze in die staat nou lekker vind om op te eten of niet, je kunt met rijpe bananen heel wat leuke trucjes uithalen in de keuken. Van bananenbrood tot pannenkoeken, de mogelijkheden zijn groot. Over het algemeen geldt: hoe rijper de banaan, hoe zoeter deze smaakt. Wil je dus lekker zoete pannenkoeken bakken, kies dan bananen die al een beetje bruin beginnen te worden.

Zo ga je te werk:

  • Maal de havermout met het zout fijn in de keukenmachine.
  • Prak de bananen, en klop deze met de eieren, havermelk en kaneel door de havermout.
  • Verhit telkens één theelepel olie in de koekenpan op hoog vuur, en bak twee tot drie pannenkoeken met een doorsnede van ongeveer tien centimeter. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten mooi goudbruin.
  • Herhaal dit tot je beslag op is.
  • Stapel de havermoutpannenkoeken op een bord mooi op elkaar.
  • Leg met een lepel een flinke dot kokosyoghurt naast de pannenkoeken, en schenk de honing over het geheel.
  • En klaar is het feestelijke Moederdag-ontbijt!

Toppings

Om echt een spektakel van het ontbijt te maken, kan je nog meer toppings over de pannenkoeken strooien. Denk bijvoorbeeld aan plakjes banaan, of ander vers fruit. Frambozen, blauwe bessen of aardbeien smaken ook heel goed bij deze pannenkoekjes. Je moeder zal je vast dankbaar zijn!

Lees ook: Simpel maar verrukkelijk: wentelteefjes met kaneel en roomkaas

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: Pexels / Esra Korkmaz