Maak je eitje nét even specialer voor Moederdag
Morgen is natuurlijk Moederdag en dan willen we onze moeders flink verwennen. Een gekookt eitje bij het ontbijt is altijd een goede idee en door net een beetje meer aandacht te besteden aan dit eenvoudige gerechtje, kun je een onvergetelijk eitje voor je moeder op tafel zetten. Wij leggen je uit hoe je je gekookte eitje omtovert tot een hartje.
Zo krijgt je ei een hartjesvorm
- Breng water aan de kook en kook je ei voor 8 á 10 minuten zodat hij hardgekookt is.
- Verzamel in de tussen tijd je materialen. Je hebt een rechthoekig stuk karton nodig, (dat je van een oude melkcontainer kunt afknippen), een stokje en twee elastiekjes.
- Als het ei gekookt is, laat hem dan 2 minuten staan om af te koelen voordat je hem pelt.
- Vouw het karton dubbel en leg de het in het midden van het karton. Leg vervolgens het stokje bovenop het ei.
- Plaats een rubberen band rond elk uiteinde van het karton, om de stok en het ei op hun plek te houden. Let op: het ei moet nog warm zijn.
- Zet je ei nu voor een uur in de koelkast. Haal vervolgens het ei uit het karton en Tadaa! Je eitje heeft de vorm van een hartje.
Lees ook: Dit is waarom eieren verschillende kleuren hebben
Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Pixabay