Ingrediënten
  • 400 ml (plantaardige) melk (bijv. kokosmelk, amandelmelk of havermelk)
  • 4 eetlepels chiazaad
  • 1 à 2 theelepels ahornsiroop of honing (naar smaak)
  • ½ theelepel vanille-extract (optioneel)
  • 200 g gemengde bessen (vers of diepvries – aardbei, framboos, blauwe bes)
  • 1 banaan
  • 100 ml sinaasappelsap of (plantaardige) yoghurt
  • Extra honing/agave naar smaak
  • Topping (optioneel): Verse bessen, kokosrasp of granola, muntblaadjes
Lisa Pover
10 minuten + 3 uur wachttijd min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 400 ml (plantaardige) melk (bijv. kokosmelk, amandelmelk of havermelk)
  • 4 eetlepels chiazaad
  • 1 à 2 theelepels ahornsiroop of honing (naar smaak)
  • ½ theelepel vanille-extract (optioneel)
  • 200 g gemengde bessen (vers of diepvries – aardbei, framboos, blauwe bes)
  • 1 banaan
  • 100 ml sinaasappelsap of (plantaardige) yoghurt
  • Extra honing/agave naar smaak
  • Topping (optioneel): Verse bessen, kokosrasp of granola, muntblaadjes

Deze feestelijke parfait combineert romige chia pudding met een frisse bessen-smoothie in mooie laagjes. Ideaal als gezond brunchgerechtje, toetje of zelfs ontbijt tijdens de Paasdagen. Serveer in een glaasje en je hebt meteen een showstopper op tafel!

Bereiding

  1. Chia pudding voorbereiden
    Meng de melk, chiazaad, zoetmiddel en eventueel vanille in een kom of potje. Roer goed door en laat minstens 3 uur (of een nacht) in de koelkast staan, tot het een puddingstructuur heeft. Roer na 10 minuten nog eens door om klontjes te voorkomen.

  2. Berry smoothie maken
    Blend de bessen, banaan en sinaasappelsap of yoghurt tot een gladde smoothie. Proef en voeg zoetmiddel toe indien gewenst.

  3. Parfait opbouwen
    Verdeel de chia pudding over glazen. Giet daar voorzichtig de smoothie overheen voor mooie laagjes. Werk af met toppings naar keuze.

  4. Serveren
    Serveer direct, of bewaar maximaal een paar uur in de koelkast.

Beeld: AdobeStock