Deze feestelijke parfait combineert romige chia pudding met een frisse bessen-smoothie in mooie laagjes. Ideaal als gezond brunchgerechtje, toetje of zelfs ontbijt tijdens de Paasdagen. Serveer in een glaasje en je hebt meteen een showstopper op tafel!
Bereiding
-
Chia pudding voorbereiden
Meng de melk, chiazaad, zoetmiddel en eventueel vanille in een kom of potje. Roer goed door en laat minstens 3 uur (of een nacht) in de koelkast staan, tot het een puddingstructuur heeft. Roer na 10 minuten nog eens door om klontjes te voorkomen. -
Berry smoothie maken
Blend de bessen, banaan en sinaasappelsap of yoghurt tot een gladde smoothie. Proef en voeg zoetmiddel toe indien gewenst. -
Parfait opbouwen
Verdeel de chia pudding over glazen. Giet daar voorzichtig de smoothie overheen voor mooie laagjes. Werk af met toppings naar keuze. -
Serveren
Serveer direct, of bewaar maximaal een paar uur in de koelkast.
Beeld: AdobeStock