Robby

Deze rijst caprese is lekker, simpel en gezond

Met rijst kan je alle kanten op en wij eten het dan ook regelmatig. Een heerlijk bijgerecht dat eigenlijk overal wel bij smaakt en een leuk alternatief voor die goede oude gekookte aardappelen. Vaak is rijst echter een bijgerecht, maar met dit simpele recept maak je er een heerlijke hoofdrolspeler van!

Rijst caprese; zo heb je rijst nog niet eerder geproefd. Romig, lekker en ontzettend makkelijk om te maken.

Dit heb je nodig:

  • 150 gram rijst
  • 1 bol mozzarella
  • bakje cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • flinke hand verse basilicum
  • flinke hand Parmezaanse kaas
  • scheut kookroom
  • 1 kleine ui
  • 200 milliliter gezeefde tomatensaus
  • snufje zout en peper

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui en snijd de mozzarella, courgette en cherrytomaten in stukjes.
  • Zet water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Giet wat olie in een diepe koekenpan en fruit de ui. Voeg de courgette toe en bak nog een paar minuten.
  • Voeg nu de tomatensaus en basilicum toe en verwarm ongeveer 5 minuten.
  • Nu kunnen de cherrytomaten, kookroom en Parmezaanse kaas erbij. Laat dit even pruttelen
  • Voeg nu de rijst toe en roer alles goed door elkaar. Daarna meng je de helft van de mozzarella door het rijstmengsel.
  • Schep alles in een ovenschaal en leg de rest van de mozzarella op de ovenschotel.
  • Strooi nog wat Parmezaan over het geheel en zet een kwartiertje in de oven.
  • Lekker met een paar groene olijven, eet smakelijk!

Lees ook: Yes, we hebben ‘m: het imitatierecept voor de tonijnsalade van de La Place

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker & Simpel | Beeld: Pexels