Wie had gedacht dat je op deze manier een omelet kon maken!
Zo nu en dan komen we op het internet bijzondere kookideeën tegen waarvan we niet wisten dat het mogelijk was. Zo ook deze video waar een omelet wordt gebakken in een zak chips! Ook worden er naast de verkruimelde stukken chips nog andere smaakmakers toegevoegd, waardoor deze simpele omelet een smakelijk feestje is op iedere tafel!
Lekker als ontbijt, lunch of bij de borrel.
Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de omelet in chipszak:
- Zet een diepe kookpan met kokend water op middelhoog vuur.
- Maak de bovenzijde van elke zak chips open en verkruimel de chips door onderin de zak te kneden.
- Druk de onderzijde van de zak tot de helft naar binnen zodat de zakken gemakkelijk rechtop blijven staan.
- Zet alle schaaltjes klaar en voeg de smaakmakers toe aan de zak met chips.
- In de video zijn de gebakken spekjes en uien toegevoegd aan de chipszak met kaassmaak, de chorizo blokjes en verse peterselie aan de chipszak naturel en de kipfilet blokjes en geraspte kaas een de chipszak met barbecuesmaak.
- Breek de 12 eieren in een grote schenkkan en breng op smaak met wat peper en zout. Klop de eieren goed door elkaar.
- Verdeel de geklopte eieren over de drie zakken chips.
- Pak de zakken aan de bovenzijde vast en schud de zakken uit, zodat de onderzijde los raakt en de chipszakken weer volledig uitgevouwen zijn.
- Indien nodig, kneed nogmaals in de onderzijde van de zakken om alle ingrediënten goed te mixen.
- Leg de chipszakken in de pan met het kokend water en laat ze hier 15 minuten in koken.
- Haal de zakken uit het water en haal de gekookte omeletten uit de zak en leg ze op een snijplank.
- Snijd de omeletten in kleine blokjes, steek er een aantal satéprikkers in en serveer de omeletblokjes met wat sauzen.
- Geniet ervan!
Bekijk hier de video met de volledige instructie:
https://youtu.be/87enh2Fehgc
Ook lekker: Recept: Franse uiendipsaus
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: YouTube, Chefclub | Beeld: videostill