Deze heerlijke omelet kan niemand weerstaan
Veel mensen willen ‘s ochtends vaak iets anders op zijn of haar boterham smeren, maar met deze omelet ben je in één keer klaar. Bijna iedereen houdt wel van een goede omelet en deze is heel makkelijk. Zorg alleen wel dat je wat tijd hebt, want je hebt wel 45 minuten nodig.
Wat heb je nodig? (voor 8 porties)
- 10 eieren
- 110 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 0,6 theelepel zout
- 470 gram cheddar of pittige kaas, geraspt
- 470 gram cottage cheese
- 230 gram ham
- 0,5 theelepel peper
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Klop alle eieren in een grote kom met een handmixer los. Doe dit 3 minuten lang, zodat de eieren zacht en luchtig worden.
- Meng de bloem, bakpoeder en zout in een aparte kom en schenk het eimengsel hier geleidelijk bij.
- Giet dit in een ingevette ovenschaal en bak de omelet in 35 tot 40 minuten klaar. Laat de omelet even 5 minuten staan voordat-ie wordt geserveerd.
Tip: doe er eens wat groenten en spekjes door, dat maakt ‘m extra lekker!
Gek op ei? Probeer dit eens:
- Kan je beter ei nummer 1, 2 of 3 eten? Wij wisten niet dat dit zoveel uitmaakt
- \Absolute aanrader: gevulde eieren op z’n Italiaans
Bron en beeld: julieseatsandtreats