Zo maak je de dip:
- Begin met het klaarmaken van de dip. Zo kun je meteen eten wanneer je rösti klaar is en wordt het niet koud.
- Hak de dille en bieslook fijn.
- Doe de crème fraîche in een kom en roer dit met de yoghurt. Hierna kun je de kruiden toevoegen aan het mengsel.
- Ook kun je nog wat zout en peper toevoegen aan het mengsel.
Zo maak je de rösti:
- Rasp de zoete aardappel grof en snijd het bosuitje in fijne ringetjes.
- Klop de eiren los en voeg hier de kruiden naar smaak aan toe. Roer hierna ook het bakpoeder, bloem en zout door het mengsel. Wanneer je dit goed hebt geroerd, kun je de zoete aardappel en bosui toevoegen. Roer dit opnieuw goed door.
- Verhit in een koekenpan een klein beetje olie. Schep met een eetlepel het mengsel in de pan en probeer dit op zo’n manier te doen dat de rösti meteen een ronde vorm krijgt. Je kunt ongeveer drie tot vier röstirondjes klaarmaken per keer. Bak de rösti aan beide kanten bruin en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit tot het röstibeslag op is.
Pagina 2/2
Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Love is in my Tummy | Beeld: Coocking fmf