Christel

Dat wordt bakken!

Zin in een versgebakken taart, maar kun je het niet opbrengen om lang in de keuken te staan? Dan biedt dit recept voor een overheerlijke, maar makkelijke amandeltaart een uitkomst.

Het maken van deze overheerlijke amandeltaart is een fluitje van een cent. Bovendien hoef je wellicht niet eens naar de winkel, want je hebt de meeste ingrediënten hoogstwaarschijnlijk al in huis.

Wat heb je nodig?

  • 5 middelgrote eieren
  • 250 gram suiker
  • 400 gram amandelen
  • Boter om in te vetten
  • Eetlepel kaneel
  • Citroensap naar smaak (optioneel)

Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm met een doorsnede van 24 centimeter in met een beetje boter.
2. Doe de amandelen in een keukenmachine. Zet de keukenmachine op de hoogste stand en laat de noten tot en grof meel malen. Als je geen keukenmachine hebt, kun je ook amandelmeel kopen.
3.  Voeg de eieren, suiker, kaneel en citroensap aan het meel toe en roer net zo lang tot het een geheel is geworden.
4. Schenk het beslag in de vorm en zet deze 25 tot 30 minuten in de oven.
5. Serveer de taart wanneer deze helemaal is afgekoeld. Met een beetje slagroom en poedersuiker is-ie extra lekker!

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill | Bron: Hogarmania