Renée Bootsma
10 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 750 milliliter slagroom
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 300 gram mango
  • 2 eetlepels kokosvlokken

Een mega lekker toetje!

Deze heerlijke mango mousse is een echte traktatie! De mango mousse is verrijkt met kokosvlokken en gemaakt van Griekse yoghurt en slagroom, gemengd met zoete mango en vanille. Lekker als dessert, maar ook lekker als een tussendoortje. 

Een echte traktatie

Dit toetje heb je zo gemaakt. Met maar zes ingrediënten tover je dit toetje in een handomdraai op tafel. Een verfrissend toetje om van te genieten na je avondmaaltijd, maar wij vinden het toetje zo lekker dat we hem ook graag nemen als tussendoortje. Lekker simpel om te maken, maar met deze traktatie verras je je gasten écht!

Zo maak je hem:

  • Snijd de mango in stukjes. Pureer 2/3 van de mango tot een glad mengsel, de overige stukjes mango houd je apart.
  • Klop in een apart schaaltje de slagroom stijf. Voeg de Griekse yoghurt, suiker en vanille aroma toe en blijf kloppen tot het een stijf mengsel is. Voeg de gepureerde mango toe en schep door.
  • Verdeel het mengsel over twee kleine glaasjes.
  • De kokosvlokken bak je even kort in een droge pan tot ze krokant zijn. Je kunt eventueel ook kokosvlokken gebruiken die al klaar zijn.
  • Verdeel de kokos en de rest van de mango stukjes over de mango mousse. Plaats voor een uurtje in de koelkast om wat stijver te worden. Eet smakelijk!

Tip: ben jij écht fan van kokos? Vervang dan de Griekse yoghurt door kokosyoghurt. Het mengsel kan hierdoor wat minder stevig worden, dus je kan óf wat minder kokosyoghurt gebruiken óf een blaadje gelatine toevoegen aan de slagroom, yoghurt, suiker en vanille aroma wanneer je dit opklopt.

Lees ook: hoe vaak zou je je herbruikbare waterfles precies moeten wassen?

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: Adobe Stock