Een heerlijke traktatie!
Ben je gek op chocolade en kun je er geen genoeg van krijgen? Dan is dit Zweedse recept helemaal iets voor jou. Het taartje wordt ook wel ‘kladdkaka’ genoemd, een typisch lekkernij uit het Scandinavische land. De kleverige, fudgy binnenkant is de perfecte aanvulling op de knapperige, crunchy bovenkant. Geniet van een onvergetelijke chocolade ervaring.
Zo maak je sticky chocoladetaart
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop in een middelgrote kom de suiker en de eieren tot het mengsel lichtgeel van kleur is.
- Zeef de bloem, cacaopoeder en zout en meng door het eiermengsel.
- Meng vervolgens de boter en het vanille-extract door het mengsel in de kom.
- Vet een taart- of cakevorm in met boter en strooi er cacaopoeder over.
- Giet het beslag in de vorm en strijk het glad. Het beslag zal erg stevig zijn.
- Bak de taart 20 minuten in de oven, tot de bovenkant uitgehard is. Het midden hoort nog zacht te zijn.
- Bestrooi de taart met poedersuiker en voeg eventueel nog aardbeien of bessen toe.
- Geniet ervan!
Lees ook: Verrassend lekker: zo maak je een koffiesmoothie met banaan en kaneel
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock