Renée Bootsma
50 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 100 gram pistachenootjes (zonder dop)
  • 150 milliliter melk
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 300 milliliter slagroom
  • 300 milliliter kant-en-klare custard
  • 1/2 theelepel amandelextract

Yum!

Pistache is misschien wel dé smaak van het moment. De smaak van dit nootje is momenteel namelijk hartstikke populair. Je ziet het voorbijkomen in verschillende soorten baksels, gerechten en ijsjes. Ben jij ook zo’n fan van deze smaak? Probeer dan eens dit makkelijke pistache ijs dat je zelf kunt maken. 

Voor dit ijs heb je geen ijsmachine nodig. Mocht je dit apparaat dus niet in huis hebben, dan kun je alsnog dit lekkere pistache ijs maken. Mocht je wel een ijsmachine hebben, dan kun je deze natuurlijk gewoon gebruiken.

Zo maak je het:

  • Houd een kwart van de pistachenoten apart en maal de rest fijn in een keukenmachine, of verpulver de nootjes in een zakje met de achterkant van een pollepel.
  • Verwarm een pannetje met de melk en suiker en breng zachtjes aan de kook. Blijf voortdurend roeren tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
  • Hak de overige pistachenoten in grove stukken. Klop de slagroom op tot zachte pieken. Spatel de custard, amandelextract en de notenmelk door het mengsel totdat het gelijkmatig gemengd is.
  • Mocht je een ijsmachine hebben, dan kun je het mengsel in een ijsmachine gieten. Heb je deze machine niet? Dan plaats je de kom met het mengsel in de vriezer. Haal het mengsel na twee uurtjes uit de vriezer en klopt met een garde om de grote ijskristallen te breken. Laat het opnieuw bevriezen en klop het mengsel opnieuw op. Doe het mengsel vervolgens in een stevige bak en bestrooi met de gehakte pistachenoten. Laat volledig invriezen tot het stevig is.
  • Haal het ijs een half uur voor serveren uit de vriezer en zet in de koelkast zodat het ijs wat zachter wordt. Geniet ervan!

Tip: meng door het ijs wat pistachepasta, of top het ijs bij het serveren af met een dot slagroom en wat pistachepasta.

Lees ook: Oeeh! Zelfgemaakte bananenijs sandwich

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Adobe Stock