Renée Bootsma
28 dagen + 25 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram citroenschillen (ongeveer 15 citroenen)
  • 1 liter alcohol 96%
  • 1,5 liter water
  • 600 gram kristalsuiker

Perfect voor de zomer!

Het is nog even wachten tot de zomer écht begint, maar om het zonnetje alvast in huis te halen, delen we dit recept voor een zomerse limoncello met je. Wat ons betreft is limoncello ook echt hét alcoholische drankje voor tijdens de zomer, en wat is er nou leuker dan dit drankje zelf maken?

Italië

Limoncello is een alcoholisch drankje afkomstig uit Italië. De likeur werd voornamelijk bereid in het zuiden van Italië, maar inmiddels kun je de likeur in veel meer verschillende steden terugvinden. Zo wordt er tegenwoordig ook limoncello in Nederland gebrouwen. Wist je dat zelfs de limoncello van een Nederlandse brouwer een keer is uitgeroepen tot de beste limoncello van de wereld?

Fris & zoet

In de lente en zomer is limoncello een heerlijke likeur. Door het verfrissende van de citroen en de licht zoete ondertoon is het een heerlijk drankje. Je kan de likeur prima zelf thuis brouwen, al hoewel je daar wel even geduld voor moet hebben. De citroenschillen moeten namelijk zo’n vier weken intrekken. Maar geloof ons, dat is het dubbel en dwars waard!

Zo maak je de likeur:

  • Spoel de citroenen af en schil ze met een dunschiller. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk wit meeneemt tijdens het schillen, want hierdoor wordt de limoncello bitter.
  • Doe alle citroenschillen in een grote weckpot en voeg er 1 liter alcohol 96% aan toe. Sluit de weckpot goed af en plaats op een donkere en koele plek. Laat de schillen voor 4 weken in de alcohol trekken. Schud tussentijds – minimaal 3 keer per week – de pot, hierdoor kunnen de etherische oliën van de citroenschillen beter in de alcohol trekken.
  • Na 4 weken kun je de citroenschillen eruit zeven. Vang de overgebleven alcohol op. Meng op een laag vuurtje het water met de suiker en laat deze oplossen. Laat afkoelen en giet dit voorzichtig bij de overgebleven alcohol.
  • Roer door en verdeel de limoncello over glazen flessen. Bewaar de limoncello in de vriezer. Cheers!

Lees ook: Yum! Zo bak je lekkere citroenkoekjes

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: The Lemon Kitchen | Beeld: Adobe Stock