Renée Bootsma
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE KOEKEN:
  • 200 gram pindakaas
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gram chocolade druppels
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • VOOR HET IJS:
  • 3 bananen (zonder schil en bevroren)
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 theelepel vanille extract

Wat een traktatie!

De zomer is in aantocht en dat roept om verfrissende salades, verkoelende drankjes en lekkere desserts en snacks! Deze zelfgemaakte bananenijs sandwich is een lekkernij die deze zomer niet mag ontbreken. Heerlijk als dessert of als snack tussendoor, en de kinderen zullen het geweldig vinden! 

Sandwich met ijs

Bij dit recept maken we de koeken en het ijs zelf, en het fijne is dat het ook nog eens hartstikke makkelijk is! Mocht je hier nou geen tijd voor hebben, dan kun je natuurlijke ook de ijs sandwich met kant-en-klare koeken en ijs maken. Wist je trouwens dat de ijs sandwich een sandwich wordt genoemd omdat het ijs tussen twee koeken zit, net als een boterham – en dus een sandwich?

Zo maak je het:

We beginnen met de koeken, daarna met het ijs.

  • Verwarm de oven voor op 180 C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Meng in een kom de pindakaas, suiker, een snufje zout en de chocoladestukjes door elkaar. Spatel het ei erdoor en meng het mengsel opnieuw, totdat het samenklontert en het een mooi deeg vormt.
  • Rol van het deeg gelijke balletjes en leg ze met tussenruimte op de bakplaten. Druk de bolletjes aan zodat ze een beetje platter worden. Bak in 12 minuten af tot ze goudkleurig aan de randen zijn. Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaten en vervolgens op een rooster.

Terwijl de koeken aan het afkoelen zijn, maken we het ijs.

  • Doe de bananen, room en vanille in een keukenmachine en mix tot een dik ijs.
  • Schep in bolletjes met een ijslepel en sandwich tussen de koekjes. Serveer direct.
  • Geniet ervan!

Lees ook: van zuurkool tot rode wijn: dit zijn de raarste ijssmaken ter wereld

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Adobe Stock