Christel
40 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 440 gram Nutella + 140 gram Nutella
  • 4 grote eieren
  • 65 gram bloem

Iedereen kan dit maken

Liever lui dan moe, we hebben er allemaal weleens last van. Soms zit je thuis lekker op de bank en kijk je naar je favoriete serie en wil je jezelf verwennen met een lekker hapje. Wanneer je niks in huis hebt, moet je vaak even naar de bakker of supermarkt als je wilt kunnen genieten van een zoete traktatie. Je kunt ook zelf wat bakken met een paar ingrediënten. Het is zo klaar en intens lekker. Zo maak je een Nutellacake.

Om je vingers af te likken!

Wat moet je doen?

  • Verwam de oven voor op 175 graden en bekleed een springvorm met bakpapier.
  • Doe 440 gram Nutella in een kom en zet deze 20 á 30 seconden in de magnetron (± 700 Watt). Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om de Nutella te roeren.
  • Scheid de eieren en klop de eiwitten tot zachte pieken.
  • Roer de eierdooiers door de Nutella tot het een geheel is.
  • Voeg de bloem toe en roer tot een geheel. Tip: vind je het beslag te dik of is roeren niet makkelijk? Voeg een scheutje melk toe aan het beslag.
  • Vouw vervolgens de eiwitten door het beslag.
  • Schenk het mengsel in een springvorm en bak de cake zo’n 40 minuten.
  • Laat de cake volledig koelen en smeer dan de overige Nutella over de cake.

Variatietip: maak de cake nog lekkerder door wat hazelnoten door het beslag te doen. Tevens kun je de cake decoreren met nog wat aardbeien en verkruimelde Oreo’s. Heerlijk!

Lees ook: Zo maak je in minder dan 15 minuten no-bake Nutellakoekjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Mashed | Beeld: videostill One Pot Chef