Cheesecake uren in de koelkast zetten? Dat is verleden tijd!
Een cheesecake maken is nooit zoveel werk. Het probleem zit ‘m erin dat zo’n baksel na het klaarmaken ervan nog twee uur in de koelkast moet opstijven. Gelukkig is dat verleden tijd met deze mini Nutella Oreo-cheesecakejes. O, en hadden we al gezegd dat je hier maar zes ingrediënten voor nodig hebt?
In 20 minuten klaar
Het Instagramaccount Fitwaffle Kitchen kwam met een geweldige hack om zo snel mogelijk van je zelfgemaakte cheesecake te kunnen genieten. Het geheim? Stop de cheesecakejes even in de vriezer. Op deze manier wordt je lekkernij eerder koud en dus stijf. Dit betekent dat je eerder aan kunt vallen. Dus, bakken maar!
Gebruikers van de mobiele verse van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Doe de fijngemalen Oreo’s in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Roer goed.
- Doe 12 papieren cakevormpjes in een muffinvorm. Verdeel het Oreo-mengsel in de vormpjes en druk aan met bijvoorbeeld een lepel of de onderkant van een glas.
- Doe daarna de volle room in een kom en klop tot de room dik is.
- Doe in een andere kom de roomkaas, poedersuiker en Nutella. Roer tot de ingrediënten met elkaar vermengd zijn. Schep daarna de opgeklopte room door het mengsel.
- Verdeel daarna het mengsel over de 12 vormpjes. Zet de muffinvorm daarna in de vriezer. Let op: je moet ze echt in de vriezer zetten en niet in de koelkast. Heb je geen vriezer? Geen probleem. Het duurt alleen wat langer tot de cheesecakejes stijf worden in de koelkast.
- Smelt de extra Nutella in een magnetronbestendige kom en verdeel de Nutella daarna over de cheesecakejes.
Snijd de 6 Oreo’s doormidden en druk de Oreo-helften boven op de cheesecakejes. Garneer eventueel met nog wat Oreo-kruimels. - Geniet ervan!
https://www.instagram.com/p/CRjimgMJvQo/
Lees ook: Wait, what?! Blijkbaar eten we Nutella altijd al verkeerd
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Fitwaffle Kitchen | Beeld: Oreo mini cheesecake door Christiana onder de licentie CC by 2.0