Marlieke
5 min. + 15 min. oventijd min.
6 pers.
Ingrediënten
  • Croissantdeeg voor 6 croissants
  • Nutella
  • 1 ei, losgeklopt
  • Stukje pure chocolade, gesneden (optioneel)
  • Hazelnoten, fijngehakt (optioneel)

Met wat bladerdeeg en een pot Nutella maak je deze heerlijke hapjes

Op 5 februari is het Nutella-dag. Een heugelijke gebeurtenis die we niet aan ons voorbij kunnen laten gaan zonder een flinke hoeveelheid hazelnootspread naar binnen te werken. En dat komt goed uit, want met deze supereenvoudige Nutella-croissants zet je zo een heerlijk ontbijt of tussendoortje op tafel! Met wie ga jij ze maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de croissants:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het kant-en-klare croissantdeeg uit en verdeel in 6 driehoeken. Bestrijk het deeg rijkelijk met Nutella. Eventueel kun je stukjes fijngehakte pure chocolade en hazelnoot toevoegen.
  • Rol ieder driehoekje uit naar de punt. Vouw de twee uiteinden iets naar binnen, zodat er een croissantvorm ontstaat.
  • Bestrijk de croissants met het losgeklopte ei.
  • Bak de croissantjes op een bakplaat met bakpapier in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren, circa 15 tot 20 minuten.
  • Serveer warm. Eet smakelijk!

Ook lekker: Bananencake met Nutellatopping

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pixabay