Een aanrader voor de fans van Nutella
Ben je een fan van brownies en van Nutella? Dan hebben wij het ideale recept voor je! Deze heerlijke Nutella brownies maak je namelijk met maar twee ingrediënten en ze zijn romiger en lekkerder dan welke brownie dan ook.
Dit heb je nodig voor de Nutella brownies
- 350 gram Nutella
- 4 grote eieren
Zo maak je het:
- Verhit de oven voor op 175 graden en zet een rek in het midden van de oven. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en zorg ervoor dat het bakpapier aan weerszijden over de ovenschaal heen hangt.
- Spray bakspray over het bakpapier heen of vet het lichtjes in met olie. Zet de ovenschaal even aan de kant en maak nu het beslag.
- Doe de eieren in een kom en klop deze op lage snelheid op. Verhoog de snelheid telkens een beetje totdat de eieren licht en en bollend zijn. Dit duurt ongeveer zes tot acht minuten.
- Blijf de eieren nog 6 tot 8 minuten mixen totdat ze licht citroen gekleurd en ongeveer verdriedubbeld in massa zijn. Des te luchtiger de eieren zijn, des te beter de textuur van je brownie zal zijn en des te minder ze naar ei zullen smaken.
- Verwarm ondertussen de Nutella in een magnetronbestendige kom op de hoge stand in tussenpozen: zet de Nutella in totaal een minuut in de magnetron, telkens 15 seconden met tussenpozen om de Nutella om te roeren.
- Voeg nu de chocoladepasta en de eieren samen door steeds een lepel Nutella in het eimengsel te vouwen met behulp van een spatel. Blijf mixen totdat de chocolade zich helemaal met de eieren heeft vermengd.
- Giet het beslag in de ovenschaal en bak 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. De brownie is klaar als de zijkanten van het baksel zich van de ovenschaal losmaken en een satèprikker er schoon uit komt.
- Laat de brownies zo lang mogelijk afkoelen: des te warmer ze zijn, des te sneller ze uit elkaar vallen. Snijd in negen stukken en serveer met een lekkere dot slagroom.
Lees ook: Het is Wereld Nutella Dag! Dít zijn al onze lekkerste recepten met Nutella
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: videostill Sally’s Baking Addiction