Zo maak je het!
Voor de bechamelsaus (als je kant-en-klare bechamelsaus gebruikt kan je al deze stappen overslaan)
- Smelt 50 gram boter in een pannetje en zeef vervolgens de bloem boven de gesmolten boter, terwijl je constant blijft roeren.
- Zodra de bloem er goed doorheen is geroerd, heb je een dikke pasta in je pan. Kook dit voor ongeveer 5 minuten op een medium temperatuur en blijf het roeren.
- Doe daarna de melk, mascarpone en slagroom erbij en blijf roeren tot de saus dik en romig is.
- Laat de saus doorkoken op een medium temperatuur voor ongeveer 5-10 minuten. Let op: het mag NIET koken.
- Voeg de cheddar toe en roer tot dit gesmolten is.
- Haal de pan van het vuur en voeg de eidooier toe.
Voor de kip
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Dep de kip met een keukendoekje en leg hem daarna op een snijplank onder een stukje vershoudfolie.
- Nu het leuke gedeelte: sla de kip plat met een vleeshamer of een deegroller tot ze ongeveer 1,5cm dik zijn.
- Paneer het vlees op deze manier: haal de kip door de bloem, dan door het geklutste ei en daarna door het paneermeel. Doe dat steeds weer tot de kip een mooi laagje heeft.
- Verwarm de frituurpan voor op 180 graden. Bak de stukken kip dan 3 minuten in de frituurpan om ze vervolgens 5 minuten in de voorverwarmde oven te leggen.
- Beleg alle stukken kipfilet met een laag bechamelsaus en strooi er vervolgens een laag geraspte cheddar overheen.
- Zet de oven even op grillstand en zorg dat de kaas smelt.
Lekker met wat frietjes en een salade. Eetsmakelijk!
Dit wist jij vast nog niet over kaas:
Wist jij dit over kaas? Het is net zo verslavend als morfine! Dit verklaart een hoop!
Brokkelt jouw kaas ook altijd af als je het schaaft? ZO gebeurt het nooit meer!
Bron: Londonpiggy | Beeld: Videostill Emeril Lagasse
Pagina 2/2