Desy

Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en mix tot een gladde substantie; kook en roer totdat het mengsel lichter begint te worden. Dit duur ongeveer 1 minuut. Haal van het vuur af en meng de melk er doorheen. Voeg 2 theelepels zout en de nootmuskaat toe en roer er doorheen.

Zet de pan weer op het vuur en breng, onder constant roeren, aan de kook. Haal weer van het vuur en laat het mengsel een beetje afkoelen. Neem een diepe wok en zet deze op middelhoog vuur. Verhit olie in de wok en voeg de spinazie samen met 1 theelepel zout toe. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 3 minuten koken. Roer de spinazie goed om en laat nog 2 minuten in de pan slinken. Giet de spinazie af en laat afkoelen. Knijp de spinazie tot deze goed droog is en hak het fijn. Verwarm de saus langzaam en voeg dat het hele ei en de eierdooiers toe. Laat koken en blijf roeren totdat de saus dik wordt. Voeg de spinazie toe en verwarm door. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!


Pagina 2/2