Zo maak je het:
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui met de knoflook ongeveer 4-5 minuten totdat de ui zacht is geworden. Doe chilipoeder, kurkuma en zout in een schaal en roer goed door elkaar. Voeg de blokjes kipfilet toe en meng goed door de kruiden heen. Voeg de gekruide kip toe aan de pan en bak totdat de kipfilet gaar en goudbruin is.
Voeg de tomaten, gember, komijn en koriander toe aan de pan en draai het vuur laag zodat de de inhoud van de pan niet kookt maar pruttelt. Doe een deksel op de pan en laat 20-30 minuten koken. Blijf ondertussen af en toe roeren. Voeg een eetlepel water toe als het mengsel droog begint te lijken. Roer de boter door de curry heen en voeg naar smaak citroensap toe. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst samen met de curry en garneer met fijngehakte koriander.
Pagina 2/2