Ingrediënten
  • Springvorm (18 cm)
  • 1 pak lange vingers (28 stuks)
  • 100 milliliter limoncello
  • 2 citroenen
  • 3 theelepels suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 2 eetlepels lemon curd
  • 200 gram (magere) kwark
  • 300 milliliter slagroom
  • 1 zakje klop-fix
  • 6 eetlepels poedersuiker (of gewone suiker)
  • Geschaafde amandelen, als garnering
Maayke
30 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • Springvorm (18 cm)
  • 1 pak lange vingers (28 stuks)
  • 100 milliliter limoncello
  • 2 citroenen
  • 3 theelepels suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 2 eetlepels lemon curd
  • 200 gram (magere) kwark
  • 300 milliliter slagroom
  • 1 zakje klop-fix
  • 6 eetlepels poedersuiker (of gewone suiker)
  • Geschaafde amandelen, als garnering

Geloof ons, na het eten van deze tiramisu wil je nooit meer anders!

Wij kunnen hier eigenlijk maar heel kort over zijn: wauw. Deze no bake tiramisu-limoncellotaart hoeft dus niet in de oven, is supermakkelijk om te maken en smaakt ook nog eens geweldig. De mannen van SmaakMenutie weten zeker wat ze doen. En voor de mensen die geen alcohol drinken of de vrouwen die in verwachting zijn? Geen zorgen, de alcohol van de limoncello verdampt compleet. 

Binnen 30 minuten heb je deze gezellige taart al op tafel staan.

Zo maak je het:

  • Verhit in een steelpannetje de 100 milliliter limoncello en voeg hier het sap van 2 citroenen en 3 theelepels suiker aan toe. Laat dit 5 minuten zachtjes koken en giet het vervolgens in een platte schaal of een diep bord.
  • Meng de mascarpone, kwark en 2 eetlepels lemon curd samen in een kom. Roer alles goed door in een keukenmachine of met een garde/spatel.
  • Klop in een andere kom de slagroom samen met de klop-fix en poedersuiker samen totdat er een dikke substantie ontstaat. Klop-fix is te koop in de meeste supermarkten (van Dr. Oetker).
  • Meng met een spatel de slagroom voorzichtig door het mascarpone-mengsel heen. Doe dit niet te hard, anders verdwijnt de luchtigheid.
  • Doop de lange vingers in het inmiddels afgekoelde limoncello-mengsel en bedek met de lange vingers de bodem van de ingevette springvorm. Laat ze niet te lang in het mengsel liggen, anders worden de lange vingers te sompig.
  • Bedek de laag met lange vingers nu met een laag mascarpone/slagroom-mengsel.
  • Herhaal de laag met lange vingers en tenslotte nog een laatste laag met het mascarpone-mengsel.
  • Laat de taart minstens een uur opstijven in de koelkast. Maak de taart af met garnering van geschaafde amandelen, wat poedersuiker en/of wat citroenrasp.

Bekijk de gehele instructie van de SmaakMenutie hier:

Lees ook: Dit is de makkelijkste manier om macarons te maken

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: SmaakMenutie | Beeld: videostill, YouTube