Ingrediënten
  • 70 gram blauwe bessen
  • Sap van 1 citroen
  • 50 gram kristalsuiker
  • 100 gram maria-biscuitje
  • 120 milliliter gesmolten boter
  • Snufje zout
  • 240 milliliter slagroom
  • 2 pakjes roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
redacteur
20 minuten (+ minimaal 4 uur in de koelkast) min.
8-10 pers.
Ingrediënten
  • 70 gram blauwe bessen
  • Sap van 1 citroen
  • 50 gram kristalsuiker
  • 100 gram maria-biscuitje
  • 120 milliliter gesmolten boter
  • Snufje zout
  • 240 milliliter slagroom
  • 2 pakjes roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Een zomers dessert!

Wij zijn dol op zomerfruit. Aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen: we eten ze in de zomer massaal. En het zachte fruit kun je ook perfect verwerken in allerlei nagerechten. Neem bijvoorbeeld deze no-bake cheesecake met blauwe bessen. Een heerlijk toetje voor na de barbecue bijvoorbeeld, of gewoon als fris tussendoortje!

Er komt geen oven aan te pas.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de no-bake cheesecake met blauwe bessen:

  • Je begint met het maken van de blauwe bessensaus. Hiervoor doe je de blauwe bessen, samen met de kristalsuiker en citroensap, in een steelpannetje. Zet het pannetje op middelhoog vuur en laat het mengsel pruttelen, totdat de blauwe bessen zacht zijn geworden en uit elkaar vallen. Dit zal ongeveer vijf tot zeven minuten duren.
  • Haal de blauwebessensaus van het vuur en laat hem afkoelen in de koelkast, terwijl je aan de taartbodem begint. Hiervoor maal je de biscuitjes fijn in de keukenmachine. Wanneer je geen keukenmachine hebt, kun je de koekjes ook fijnmalen met een deegroller of de onderkant van een glas. Doe de koekkruimels in een kom en voeg hieraan de gesmolten boter en wat zout toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Neem een springvorm en bekleed deze met bakpapier. Schep hierin vervolgens het koekmengsel. Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel of de onderkant van een glas goed tegen de bodem van de vorm aan. Zet de springvorm vervolgens in de vriezer.
  • Klop in een kom de slagroom met een mixer, totdat er stijve pieken ontstaan.
  • Doe in een andere kom de roomkaas, poedersuiker en het vanille-extract en klop dit totdat er een romig en glad mengsel ontstaat. Voeg daarna in kleine porties de slagroom en blauwebessensaus toe. Blijf steeds goed roeren.
  • Haal de springvorm uit de vriezer en giet het blauwebessen-roomkaasmengsel over de koekjesbodem in het blik. Zet de springvorm vervolgens minimaal vier uur in de koelkast (maar het liefst een hele nacht).
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: no-bake aardbeien-cheesecake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: 12 Tomatoes | Beeld: Videostill