Lekker fris en fruitig
De aardbeien pronken weer in de schappen van de supermarkt en binnenkort start het rabarberseizoen. De zoete aardbei is de perfecte tegenhanger van de friszure smaak van rabarber. De twee gaan dan ook hand in hand in een compote of taart. Daarom delen we graag het recept voor deze heerlijke aardbeien-rabarbercheesecake met je!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.
Wat moet je doen?
- Doe de rabarber in een pannetje en voeg 1 eetlepel water en het suiker toe.
- Zet de pan op een middelhoog vuur en laat staan tot de rabarber helemaal zacht is geworden. Roer regelmatig door en laat daarna afkoelen.
- Doe de digestieve koekjes in een kom en voeg de gesmolten roomboter toe. Roer tot alles goed is vermengd.
- Bekleed de bodem van een hoge taartvorm (Ø22 cm) met bakpapier en doe de koekkruimels erin. Verdeel gelijkmatig en druk goed aan. Zet de taartvorm in de koelkast.
- Maak ondertussen de rabarbervulling:
- Week de gelatineblaadjes volgens de verpakking.
- Doe de roomkaas, kwark en suiker in een kom en meng tot een egaal geheel. Voeg de rabarber die je hiervoor hebt gemaakt toe en roer goed door. Roer vervolgens de gelatineblaadjes door het mengsel.
- Voeg de slagroom toe en meng goed. Schep het mengsel in de taartvorm en verdeel gelijkmatig. Zet de taartvorm daarna minstens 45 minuten in de koelkast, zodat het mengsel kan opstijven.
- Maak ondertussen de aarbeienvulling:
- Pureer de aardbeien in een blender. Week de gelatineblaadjes volgens de verpakking.
- Doe de roomkaas, kwark en suiker in een kom en meng tot een geheel.
- Voeg de aardbeienpuree toe en roer goed door. Roer de gelatineblaadjes door het mengsel. Voeg als laatst de slagroom toe en meng tot een geheel.
- Doe het aardbeienmengsel in de taartvorm en verdeel gelijkmatig. Zet de taartvorm opnieuw 45 minuten in de koelkast.
- Maak nu de aardbeien-rabarbertopping:
- Doe het water in een pannetje op een middelhoog vuur en voeg de aardbeien en rabarber toe. Laat net zo lang staan tot de rabarber zacht is geworden.
- Voeg de suiker toe en roer goed door. Laat daarna afkoelen. Haal het rabarber-aardbeienmengsel daarna door een zeef.
- Week de gelatineblaadjes volgens de verpakking en voeg toe aan het rabarbar-aardbeienmengsel.
- Roer goed door en schenk het mengsel gelijkmatig in de taartvorm.
- Dek de taartvorm af met vershoudfolie en zet 60 minuten in de koelkast.
- Decoreer te taart met gesmolten witte chocolade en extra aardbeien. Geniet ervan!
Ook lekker: Italiaanse carrot cake
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Sweet Flavours | Beeld: Videostill