Sunayna

Heerlijke cake, maar dan gezond

Veel mensen houden van zoetigheid. Een stukje cake bij je kop koffie maakt het helemaal af! Maar is wel superongezond. Met de nieuwste ontdekking kun je gelukkig cake blijven eten. Deze cake is gezond en je kan je eigen smaak toevoegen! Ze zijn al razend populair in Japan en het maakt nu ook zijn opmars in de Verenigde Staten: een echte food-trend! Lees meer over de nieuwe ontdekking op de volgende pagina.

Deze nieuwe trend komt uit Japan. Ze noemen het de ‘mizu shingen mochi’. Zal het ook een plekje veroveren op onze keukentafel? Echt onwaarschijnlijk hoeveel bizar voedsel er op onze planeet bestaat, soms zijn het nutteloze uitvindingen maar toch heel populair. Maar wat maakt deze cake nou zo bekend?

De laatste ontdekking: een cake die lijkt op een regendruppel! De cake is een creatie van de culinaire chef Darren Wong. Het ziet er indrukwekkend uit en het lijkt op 2 druppels water. Maar of het ook lekker smaakt? Daar moeten we nog achter komen! Het is gemaakt van mineraalwater en agar. Agar is een soort gelatine, maar dan zonder dierlijke producten. Eigenlijk dus heel gezond!

De regendruppelcake is smaakloos. Maar dat is de bedoeling bij de Japanners. Wel wordt er soms wat smaak aan toegevoegd met donkere suikerstroop en geroosterde sojabloem. Het wordt veel gegeten voor de sensatie in de mond, de smaak is hierbij niet belangrijk. De regendruppelcake smelt meteen en proeft daardoor als een unieke en aparte ervaring. Zit jij al te watertanden van deze caloriearme cake?

Ook kun je leren om de cake zelf te maken. Wil je niet helemaal naar Japan? Probeer de cake uit met dit filmpje.

Pagina 2/2

Beeld: Videostill