Heerlijk voor op de boterham!
Misschien niet het soort smeersel waar je gelijk aan denkt wanneer je weer een boterham smeert, maar misschien moeten we hier toch wat vaker aan toegeven: pasta gemaakt van amandel. Eigenlijk is het een soort pindakaas alleen dat niet gemaakt van pinda’s, maar van amandelen!
Gezonde vetten en proteïne
Amandelpasta, of ook wel amandelboter, genoemd bevat enorm veel gezonde vetten en proteïne zoals vitamine E, omega 3 en onverzadigde vetzuren. Daarnaast heeft het ook nog eens een verlagend effect op het cholesterolgehalte, dus des te meer reden om voortaan dit wonderlijke goedje op je brood te smeren!
Dit heb je nodig om zelf amandelpasta te maken:
- 300 gram amandelen, rauw of geroosterd
- zeezout
Zo maak je het:
- Doe de amandelen en een snufje zeezout in de blender of keukenmachine.
- Blend de noten ongeveer 12 minuten lang totdat er olie uit de noten vrijkomt en het een gladde pasta wordt. Stop met intervallen en roer de pasta goed door. Proef tussendoor of de smaak naar wens is en voeg anders nog wat zeezout of olie er aan toe om het geheel nog smeuïger te maken.
- Vul een glazenpotje met de amandelpasta en bewaar het in de koelkast.
Misschien vind je dit ook leuk: Dit wist je nog niet: voor deze drie dingen kun je pindakaas ook gebruiken!
Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Pixabay