De bloemkool in een (letterlijk) nieuw jasje!
De bloemkool mag ook weleens in het zonnetje gezet worden. Deze groentesoort is heel smaakvol en je kan er heel goed mee variëren. Helaas komen velen van ons niet verder dan de traditionele manier van bloemkool bereiden. Tot nu! Chef Eyal Shani uit Tel Aviv kwam met deze manier om een bloemkool te bereiden en wij zijn fan! Een knapperig korstje met een heerlijke binnenkant. Wij gaan dit zeker vaker doen.
Hard van buiten, zacht van binnen.
Wat heb je nodig?
- 1 grote bloemkool
- 2 eetlepels dijon mosterd
- 1 theelepel knoflookpoeder
- een halve theelepel zout
- 60 milliliter olijfolie
- 4 theelepels geraspte Parmezaanse kaas
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 230 graden
- Vul een pan met water en zout. Breng dit aan de kook.
- Kook de bloemkool in zijn geheel op de kop voor 10 minuten in het water. De bloemkool is goed als je er zonder moeite een mes in kunt steken. Giet de bloemkool af en laat ‘m even afkoelen.
- Meng terwijl de bloemkool afkoelt de dijon mosterd en de kruiden en schenk hier de olijfolie bij.
- Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en snijd de stam eraf zodat-ie rechtop kan staan.
- Smeer de kruidenmix met je handen over de bloemkool en doe er geraspte kaas overheen.
- Plaats de bloemkool op het laagst mogelijke ovenrek en bak ‘m gedurende 20 tot 30 minuten goudbruin.
Eet smakelijk!
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: YouTube | Beeld: videostill