Robby
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram oliebollenmix
  • 400 milliliter warm water
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 7 gram gedroogde gist
  • 250 gram rozijnen
  • 100 gram bloem
  • 25 gram poedersuiker
  • 1 flesje oliespray met een fijne verstuiver

Oliebollen uit de Airfryer: lekkerder én gezonder!

Oliebollen zijn onlosmakelijk verbonden met oud en nieuw. Velen onder ons duiken de keuken in om het traditionele zoete gebak zelf te gaan maken.

Er doen diverse theorieën de ronde over de oorsprong. Germaanse stammen zouden ten tijde van het Joelfeest, de periode tussen 26 december en 6 januari dergelijke gebakken waren genuttigd hebben. Oliebollen worden vervaardigd door met twee lepels een hoeveelheid beslag in een pan met hete olie te laten vallen en de zo ontstane, min of meer bolvormige oliebol bruin te laten bakken. Maar door dat frituurvet gaat alles zo ontzettend stinken en na 1 oliebol zit je al snel vol. Geen probleem, je maakt ze voortaan gewoon in de airfryer! Lees snel verder op de volgende pagina voor het recept.


Pagina 1/2