Sabine

Het Indiase broodje is helemaal niet moeilijk om zelf te maken

Met een bord Hollandse kost is niets mis, maar wie weleens wil variëren met eten en zich in de Indiase of Zuid-Aziatische keuken heeft gewaand, is misschien weleens naanbrood tegengekomen. Een heerlijk luchtig broodje dat in een handomdraai in elkaar is geflanst.

Dit heb je nodig voor vier naanbroodjes:

  • 150 gram yoghurt
  • 1 grote teen knoflook, fijn gesneden
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1 theelepel komijn
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • zout naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie

Zo maak je het:

  • Meng in een kommetje de olijfolie met de knoflook, komijn en koriander en zet aan de kant.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en doe het in een kom. Roer daarna de yoghurt door het meel en voeg het zout toe.
  • Kneed daarna het mengsel tot een deeg vormt. Verdeel daarna het deeg in vier gelijke stukken en rol dit tot bollen.
  • Bestuif een glad oppervlak met meel en gebruik een deegroller om de bollen uit te spreiden. Probeer hier een naanbroodvorm van te maken.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe wat van de olie in de ban. Leg daarna een plak van het naan in de pan en bestrijk de bovenste kant met wat olie. Bak het brood ongeveer 3 minuutjes en draai daarna om. Bak ook de andere kant nog drie minuten. Doe dit voor alle plakken naan.
  • Serveer het naanbrood direct met bijvoorbeeld een lekkere curry.

Beeld: Videostill YouTube Manjula’s Kitchen