Nacho’s zonder knoeien met deze gekke truc
Een flinke schaal nacho’s is natuurlijk ontzettend lekker, maar niet zo handig als veel mensen ervan eten. Door de gesmolten kaas, salsa en stukjes tomaat krijg je behoorlijk vette vingers. Vooral als iedereen van één schaal pakt is het niet zo handig. Met dit slimme idee kan iedereen zijn eigen portie nacho’s samenstellen, een nachobuffet dus! Het vult goed, dus je kunt dit gerust opdienen ter vervanging van een avondmaaltijd.
Waarom hebben we dit niet eerder bedacht?
Dit heb je nodig:
Voor het gehakt:
- 1 ui, gesnipperd
- 500 gram gehakt
- kant-en-klare taco-kruidenmix
Voor de toppings (naar keuze):
- ijsbergsla
- tomaat, in stukken gesneden
- komkommer, in stukken gesneden
- jalapeñopepers, in ringen gesneden
- geraspte kaas
- zure room
- salsa
- guacamole
Voor de nacho’s
- individueel verpakte zakjes Doritos
Zo doe je het:
- Bak de gesnipperde ui in een beetje olie. Voeg als de ui glazig ziet het gehakt toe.
- Rul het gehakt tot het gaar is. Giet het overtollige vocht af en voeg de tacokruiden toe.
- Zet de toppings in leuke schaaltjes op tafel. Je kunt zelf kiezen wat je als topping wilt serveren, het ligt er aan wat jij lekker vindt!
- Open een zakje Doritos en knijp een beetje in het zakje om de chips iets kleiner te maken. Schep het gehakt in het chipszakje en schud voorzichtig om dit te verdelen.
- Laat je gasten zelf hun toppings opscheppen en geef er een vork bij. Zo heeft iedereen zijn eigen portie nacho’s!
Wil je graag zien hoe je een nachobuffet maakt? Bekijk dan dit filmpje:
Lees ook: Mexicaanse smaken in de vorm van een makkelijke enchilada ovenschotel
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Family Cooking | Beeld: Videostill