Desy
40 min.
3-4 pers.
Ingrediënten
  • 1 zak nacho chips
  • 300 gram kipfilet
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels BBQ-saus
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 rode ui
  • 150 gram maïs
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 6 cherrytomaatjes

Deze ovenschotel wil je eten!

Heb je trek in nacho’s maar moet je nog avondeten? Geen probleem, dan combineer je de twee toch gewoon? Deze nacho-ovenschotel is hartstikke geschikt als diner en smaakt voortreffelijk. Fijn detail; het staat echt zo op tafel! 

Zo maak je het:

  • Verwarm oven voor op 230 graden. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de kipfilets in 15 minuten gaar.
  • Hak, terwijl de kipfilet kookt, de paprika en de ui in stukjes. Verwarm olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de paprika. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de kip uit het water en trek uit elkaar met behulp van twee vorken. Doe de BBQ-saus en de ketchup in een kommetje en meng de kip erdoorheen.
  • Verdeel de helft van de nacho’s in de ovenschaal en schep de groenten erop. Verdeel vervolgens de helft van de maïs eroverheen. Schep daarna de kip erop.
  • Dek af met de rest van de nacho’s en bestrooi met de rest van de geraspte maïs. Snijd de tomaatjes in partjes en verdeel over de ovenschotel. Bestrooi tot slot met de rest van de kaas.
  • Zet de ovenschotel acht minuten in de oven.

Lees ook: Psst: Dit is het geheim voor een perfect gekookt ei

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Leuke Recepten | Beeld: Unsplash