Hartige muffins met macaroni en kaas? Ja graag!
Wij houden persoonlijk erg veel van muffins én van macaroni en kaas, dus deze combinatie klonk ons dan ook als muziek in de oren. We hebben deze muffins gemaakt en ze waren zó lekker, dat we nu het recept met je willen delen!
Oké het klinkt misschien een beetje vreemd om macaronimuffins te maken als je muffins voornamelijk in de zoete variant kent. Maar geloof ons, dit recept ga je fantastisch vinden! Je hebt er het volgende voor nodig:
- Half pak gekookte macaroni
- Klontje boter
- 1 ei
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels mosterd
- 2 eetlepels roomkaas
- 250 ml melk
- Geraspte kaas
- Broodkruimels
- Olijfolie
Zo maak je het:
Kook een flinke pan macaroni (ongeveer een half pak is genoeg) en schep dit in een kom. Doe er een klontje boter en een ei bij en meng dit door elkaar. Strooi 2 eetlepels uienpoeder, 1 eetlepel knoflookpoeder en 1 eetlepel mosterd over het mengsel heen en mix het weer goed door elkaar
Neem 2 eetlepels roomkaas en doe dit door het pastamengsel. Voeg 250 ml melk en een kommetje geraspte kaas toe. Vet een muffinvorm in met boter en verdeel het mengsel over de vorm. Strooi hier weer kaas overheen. Doe broodkruimels in een kommetje en voeg een scheut olijfolie en wat zout toe. Meng dit door elkaar en strooi over de muffinvorm. Bak de muffins 30 minuten lang in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat de muffins afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en serveer ze met een frisse salade. Eet smakelijk!
Beeld: videostill