Echt waar: appel en kaas gaan prima samen
Vooral zwangere vrouwen hebben de reputaties om alles wat los en vast zit gewoon met elkaar te combineren. Augurken met slagroom: check. Patat dippen in chocolade-ijs: yes. Maar ook wanneer de hormonenhuishouding niet op hol is geslagen, zijn er zoet-zoutcombinaties die prima smaken. Deze cupcakes met appel en kaas zijn daar een voorbeeld van.
Dit heb je nodig voor 10 tot 12 muffins:
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 75 gram fijne polenta
- 1 eetlepel baking powder
- halve theelepel zout
- 1 theelepel verse tijm
- 1 appel, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 75 gram cheddar kaas, geraspt
- 1 ei, luchtig geklopt
- 200 milliliter volle melk
- 1 theelepel dijonmosterd
- 2 eetlepels geraspte cheddar (voor de topping)
- 1 theelepel tijm (voor de topping)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een muffinbakblik in met boter.
- Meng in een grote kom de bloem, polenta, baking powder en zout. Meng daarna de appelstukjes, kaas en tijm door de bloem.
- Meng in een kleine kom het opgeklopte ei, melk en mosterd. Schenk dit mengsel daarna bij de droge ingrediënten.
- Verdeel het beslag daarna over de muffinvormpjes. Schenk deze voor driekwart vol met het mengsel. Verdeel daarna de overgebleven kaas over de vormpjes.
- Bak de muffins in 15 tot 20 minuten gaar. Ze zijn gaar wanneer ze licht bruin zijn. Verdeel daarna het restje tijm over de cakes en laat ze nog 5 minuten koelen.
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Veggie Desserts | Beeld: Videostill YouTube Home Cooking Adventure