Sabine

Echt waar: appel en kaas gaan prima samen

Vooral zwangere vrouwen hebben de reputaties om alles wat los en vast zit gewoon met elkaar te combineren. Augurken met slagroom: check. Patat dippen in chocolade-ijs: yes. Maar ook wanneer de hormonenhuishouding niet op hol is geslagen, zijn er zoet-zoutcombinaties die prima smaken. Deze cupcakes met appel en kaas zijn daar een voorbeeld van.

Dit heb je nodig voor 10 tot 12 muffins:

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram fijne polenta
  • 1 eetlepel baking powder
  • halve theelepel zout
  • 1 theelepel verse tijm
  • 1 appel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 75 gram cheddar kaas, geraspt
  • 1 ei, luchtig geklopt
  • 200 milliliter volle melk
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 2 eetlepels geraspte cheddar (voor de topping)
  • 1 theelepel tijm (voor de topping)

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een muffinbakblik in met boter.
  • Meng in een grote kom de bloem, polenta, baking powder en zout. Meng daarna de appelstukjes, kaas en tijm door de bloem.
  • Meng in een kleine kom het opgeklopte ei, melk en mosterd. Schenk dit mengsel daarna bij de droge ingrediënten.
  • Verdeel het beslag daarna over de muffinvormpjes. Schenk deze voor driekwart vol met het mengsel. Verdeel daarna de overgebleven kaas over de vormpjes.
  • Bak de muffins in 15 tot 20 minuten gaar. Ze zijn gaar wanneer ze licht bruin zijn. Verdeel daarna het restje tijm over de cakes en laat ze nog 5 minuten koelen.

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Veggie Desserts | Beeld: Videostill YouTube Home Cooking Adventure