Deze heerlijke balletjes met spek van de barbecue moet je geprobeerd hebben!
Een hamburgertje, speklapje en worstje: het zijn allemaal vleesproducten die we regelmatig op de barbecue leggen. Soms willen we ook weleens wat anders en daarom zijn deze Moink ballen het perfecte gerecht voor op de barbecue. Geloof ons, je wilt straks geen barbecue meer zonder deze lekkere gehaktballetjes met spek op een spiesje.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Begin met het voorbereiden van het gehakt. Doe het rundergehakt in een kom en voeg de paprikapoeder, basterdsuiker, peterselie, geperste knoflookteen, zout en peper toe. Kneed het gehakt goed door.
- Breek het ei boven de kom en voeg het paneermeel toe. Kneed samen. Blijft het gehakt erg nat? Voeg dan wat extra paneermeel toe.
- Draai van het gehakt balletjes ter grootte van een pingpongbal.
- Wikkel elk balletje met een plak katenspek en rijg 3 of 4 gehaktballetjes aan een spies.
- Leg de balletjes op een heet barbecuerooster en bak ze goed gaar in ± 10 tot 15 minuten. Zorg dat de katenspek knapperig wordt.
- Serveer de Moink gehaktballetjes met wat vers stokbrood en een saus naar keuze.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Gegrilde appeltaartjes van de barbecue
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: How To BBQ Right | Beeld: Videostill