Robby

Het water loopt ons al in de mond bij het zien van deze heerlijke aardappelschotel!

Na een dag hard werken lusten wij wel een heerlijk hartige maaltijd, maar we hebben ook weer weinig zin om daar nou ontzettend veel moeite voor te doen.

Als we rond etenstijd thuiskomen hebben de meeste mensen het liefste een makkelijke maaltijd met zo min mogelijk ingrediënten, niemand heeft in om na werktijd nog uren in de keuken met 5 pannen in de weer te gaan. Wij in ieder geval niet! Daarom hebben wij een heerlijke maaltijd voor je waar je gegarandeerd van gaat smullen en je hele gezin ook! En het mooiste is, je hebt er maar 1 pan en 4 ingrediënten voor nodig. Wat moet je op je boodschappenlijstje zetten:

  • Aardappelblokjes (kan je gewoon kant-en-klaar bij de supermarkt kopen)
  • Plakjes bacon
  • Bosuitjes
  • Geraspte cheddarkaas

Heb je al trek gekregen? Wij wel! In ongeveer een halfuurtje zet je dit heerlijke gerecht op tafel en het kost je vrijwel geen moeite. Laten we dan maar beginnen!

  • Verwarm je oven voor op ongeveer 200 graden. Als je oven is voorverwarmd is, leg je de plakjes bacon op een bakplaat en schuif je ze voor ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Laat de bacon afkoelen, maar bewaar het braadvet van de bacon!
  • Verwarm terwijl de bacon in de oven zit wat olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes goudbruin. Laat ze daarna nog 10 minuten doorbakken op laag vuur, met een deksel op de pan. Schep af en toe even om.
  • Als de aardappeltjes bruin en zacht zijn haal je ze van het vuur en schep je ze de op de bakplaat waar nog bacon op zit.
  • Schuif de aardappeltjes voor ongeveer 10 minuten in de oven. Haal ze na 7 minuten uit de oven en kruimel de bacon en cheddarkaas eroverheen. Schuif voor nog 3 minuten in de oven en maak af met fijngesneden bosuitjes!

Eet smakelijk! Deel dit heerlijke recept met je vrienden!

Beeld: videostill