Het ideale recept voor de zondagmiddagbrunch
Een baguette beleggen met een paar plakken ham of kaas is vaak de veiligste optie. Het is makkelijk en smaakt altijd prima. Maar erg spannend valt het niet te noemen. Wil je je broodje eens een flinke upgrade geven en ben jij niet vies van een lekkere tonijnsalade op brood? Dan moet je deze tonijn-kaasbaguette eens proberen!
Dit heb je nodig:
- 1 baguette
- half blikje tonijn op waterbasis, uitgelekt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 sjalotje
- 8 grote plakken kaas
- 1 tomaat, in plakken gesneden
Zo maak je het:
- Bak de baguette volgens de instructies op de verpakking, maar haal ‘m een paar minuten eerder uit de oven.
- Maak ondertussen de tonijnsalade. Versnipper het sjalotje en meng dit in een kommetje met uitgelekte tonijn en mayonaise. Roer goed.
- Haal de baguette uit de oven en snijd deze open. Voorzichtig: de baguette kan heet zijn.
- Smeer beide helften in met tonijn en verdeel daarna de plakken tomaat over de baguettes. Verdeel daarna ook nog de plakken kaas over de twee helften. Doe daarna de baguettehelften nog drie minuten in de oven zodat de kaas kan smelten.
- Haal de baguettehelften na drie minuten uit de oven en serveer direct.
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Beeld: Videostill YouTube En Casa Contigo