Redactie Kookfans
30 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 125 gram croutons
  • 125 gram kaas
  • 125 gram ham
  • 4 grote eieren
  • 200 gram melk
  • 1 1/2 theelepel gedroogde peterselie
  • Verse peterselie
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/8 theelepel uienpoeder
  • Snufje peper

Dat wordt smullen!

Vandaag is het Moederdag en dat betekent dat er flink zal worden uitgepakt tijdens het Moederdag ontbijt. Deze makkelijke en heerlijke ham-kaas quiches kunnen niet ontbreken op tafel. Ze zijn niet alleen snel klaar, maar ook de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis! 

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Pak een muffin bakvorm en vet deze in met boter.
  3. Verdeel de ham, kaas en croutons over de vormpjes.
  4. Pak een kom en doe daar de ei, melk, mosterd, peterselie, zout, peper en uienpoeder in.
  5. Meng alles door elkaar en verdeel het mengsel over de muffin vormpjes.
  6. Zet de quiches in de oven voor 15 tot 20 minuten.
  7. Laat ze vijf minuten afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.
  8. Leg op een bordje en garneer met wat blaadjes peterselie.
  9. Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: zo maak je de perfecte vistaco’s

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Unspalsh, Keriliwi