Sunayna

Voor 5 zoete bladerdeeg-hartjes heb je nodig:

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • Jam voor de vulling (smaak naar keuze, chocoladepasta is ook lekker)
  • Kleine stukjes chocolade, nootjes, marshmallows, fruit voor de vulling (naar keuze)
  • 1 ei
  • Deegvormpjes (naar keuze)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg allemaal naast elkaar op het aanrecht. Het is belangrijk dat deze ontdooid zijn.
  3. Voor een hartvormig hapje heb je een harten deegvormpje nodig. Je kunt natuurlijk ook andere vormpjes gebruiken.
  4. Druk het deegvormpje in het plakje deeg om er een hart uit te kunnen halen. Doe dit bij alle plakjes bladerdeeg. Het overige bladerdeeg kan uitgerold worden om er nog een vorm uit te kunnen halen.
  5. Doe een schepje jam of chocoladepasta op het plakje en leg er wat chocolaatjes of fruit op, gebruik je fantasie!
  6. Leg er een leeg plakje op en druk de randen zachtjes tegen elkaar aan. Ga dan met een vork over de rand heen.
  7. Klop het ei en smeer je hartje in.
  8. Leg een vel bakpapier op je ovenschaal voor als er wat jam uit het hartje stroomt. Zo blijft het niet plakken aan de ovenschaal. En leg de hartjes hierop.
  9. Bak de hartjes ongeveer 14 minuten op 200 graden tot ze goudbruin zijn.
  10. Zijn ze klaar? Laat ze dan een paar minuutjes afkoelen zodat de jam aan de binnenkant wat afkoelt, anders verbrand jij je tong en dat moet natuurlijk niet!

Tip: ook is het leuk om een lollystok op het puntje van het hartje te leggen voordat je de volgende plak er bovenop legt. Zo ziet het er nog leuker uit!

 

En klaar zijn ze! Tijd om samen met je gezin te smullen van de heerlijke hartjes.


Pagina 2/2

Beeld: videostill Kelly Elixabeth