Renée Bootsma
2 uur + 10 min.
16 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram ruby chocolade
  • 2 middelgrote eieren
  • 200 gram roze suiker voor stoofperen
  • 50 milliliter volle melk
  • Snufje zout
  • 125 gram patent tarwebloem

Een echte traktatie!

Over een weekje is het alweer Moederdag. Tijd om je moeder, je oma of gewoon jezelf in het zonnetje te zetten. Maak bijvoorbeeld deze heerlijke blondies met ruby chocolade. Een echte verwennerij!

Ruby chocolade

Deze blondies met roze ruby chocolade zien er niet alleen hartstikke leuk uit, ze zijn ook nog eens enorm lekker. Lekker om ze eens te maken als tussendoortje, maar ook leuk als een lekkernij op Moederdag. Het recept is niet heel moeilijk, maar je hebt er wel even de tijd voor nodig. Naast de ingrediënten heb je bakpapier, een lage bakvorm, een hittebestendige kom en een pan met water nodig.

Zo maak je ze:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter au-bain-marie, dit doe je door een kom boven een pan met kokend water te plaatsen en op deze manier de boter te smelten. Zorg er wel voor dat de kom het water niet raakt. Breek de helft van de chocolade in stukken en smelt al roerend in delen door de gesmolten boter. Zodra alles is gesmolten neem je de kom van het vuur en laat je het iets afkoelen.
  • Klop ondertussen in circa 5 minuten de eieren met de suiker dik en luchtig. Verwarm de melk in een steelpan. Spatel de gesmolten chocolade en melk door het eimengsel. Spatel vervolgens het zout met de bloem erdoor.
  • Bekleed de vorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak in ongeveer 40 minuten gaar. Neem de brownie uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  • Smelt de rest van de stukken chocolade au-bain-marie. Schenk de gesmolten chocola over de afgekoelde brownie en verspreid over de blondies.
  • Laat even afkoelen en geniet!

Lees ook: zó bewaar, schil en kook je witte asperges het beste

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: Adobe Stock