Deze heerlijke party snacks zijn in een handomdraai gemaakt!
Gevulde eieren is altijd weer een lekkernij die populair is op verjaardagen. Het klassieke gevulde ei is erg lekker, maar geef ze eens een twist en je gasten zullen smullen!
Wat moet je doen?
Voor de gevulde eieren met kerriepoeder en bieslook (ingrediënten in kader):
- Snijd de eieren in de lengte doormidden en schep het eigeel uit het ei.
- Prak het eigeel fijn en voeg hier de mayonaise aan toe. Roer tot een glad geheel. Voeg eventueel wat meer mayonaise toe om het nóg smeuïger te maken.
- Voeg daarna de ui en het grootste gedeelte van de bieslook en een snuf kerriepoeder toe. Roer tot een geheel.
- Verdeel het mengsel over de eieren en garneer de gevulde eieren met de overgebleven bieslook.
Wat heb je nodig voor:
Gevulde eieren met pesto:
- 6 gekookte eieren
- halve eetlepel pesto
- 1 á 2 eetlepel mayonaise
- citroensap naar smaak
- geroosterde pijnboompitten
Pittige gevulde eieren:
- 6 gekookte eieren
- 1 á 2 eetlepels mayonaise
- halve theelepel paprikapoeder
- Scheut tabasco
- Halve eetlepel sambal Oelek
Wat moet je doen?
Voor de gevulde eieren met pesto:
- Snijd de eieren in de lengte doormidden en schep het eigeel uit het ei.
- Prak het eigeel fijn en voeg hier de mayonaise en pesto aan toe, roer tot een glad geheel.
- Voeg citroensap naar smaak toe en roer het goed door.
- Verdeel het mengsel over de eieren en garneer het royaal met geroosterde pijnboompitten.
Voor de pittige gevulde eieren:
- Snijd de eieren in de lengte doormidden en schep het eigeel uit het ei.
- Prak het eigeel fijn en voeg hier de mayonaise aan toe. Roer tot een geheel.
- Voeg de paprikapoeder, tabasco en sambal toe en roer dit goed door.
- Schep het mengsel in de eieren en sprenkel er nog wat paprikapoeder over.
Bekijk de hieronder hoe je de eieren maakt!
Vond je dit artikel leuk? Bewaar ‘m op Pinterest!
Beeld: Kookfans