Maar een paar ingrediënten en zo lekker!
Wij houden wel van een lekker stevige pasta op zijn tijd. Een lekkere bolognese of een romige carbonara; je kunt ons ervoor wakker maken! Een goede pasta kan echter nogal wat voeten in aarde hebben. Maar niet deze pasta pesto!
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
- 300 gram spaghetti
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 30 gram basilicum
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
Zo maak je het:
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Rooster de pijnboompitten in een schone en droge pan in ongeveer drie minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.
- Doe de pijnboompitten, de kaas en de knoflook in een keukenmachine en maal fijn. Voeg de basilicumblaadjes en de olie toe en maal tot een groene pesto.
- Giet de spaghetti af en roer er een beetje olijfolie doorheen. Schep de pesto door de spaghetti en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de spaghetti over vier borden, strooi een beetje Parmezaanse kaas eroverheen en serveer direct.
- Liever met vlees eten? Bak dan wat kipblokjes en meng dit met de spaghetti.
Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Cook in Dine out | Beeld: videostill