Maar vijf ingrediënten nodig!
Ben jij ook zo’n liefhebber van de heerlijke ‘After Eight’-chocolaatjes? Dan is dit fantastische recept echt iets voor jou! Het bestaat namelijk uit chocolade en mint en heeft dan ook de klassieke ‘After Eight’-smaak. Je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig en bent er zo mee klaar! Lees je mee?
Dit heb je nodig (voor een hele cake)
- 2 eetlepels plantaardige olie, + een beetje voor invetten
- 200 gram donkere chocolade
- 500 ml vanille-ijs
- 8 Verkade digestives melk
- 250 gram After Eight chocolaatjes (ongeveer 24)
Zo maak je het:
- Vet een cakevorm in met olie en bedek de bodem en zijkanten met bakpapier. Smelt 100 gram van de chocolade in de magnetron met 1 eetlepel plantaardige olie op een hoge temperatuur in perioden van 30 seconden totdat de chocolade gesmolten is.
- Verspreid de gesmolten chocolade over de zijkanten van de bakvorm en zet 15 minuten in de vriezer.
- Haal de vorm uit de vriezer en doe een kwart van het vanille-ijs op de bodem van de vorm. Bedek de ijslaag met een laagje chocolaatjes en voeg dan nog een laag ijs toe. Doe hier een laag digestivekoekjes en chocolaatjes overheen. Sluit af met nog een laag ijs, een laag chocolaatjes en als laatste het resterende ijs.
- Zet de vorm weer in de vriezer en laat het er minimaal twee uren (de hele nacht is beter) in staan. Smelt de resterende chocolade samen met de olie en laat even afkoelen.
- Smeer vervolgens zo snel als je kan de gesmolten chocolade over de cake en zet terug in de vriezer totdat de chocolade hard is geworden.
- Laat een klein beetje ontdooien voor gebruik. Eet smakelijk!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Beeld: Videostill YouTube Tasty