Meike Kuipers

Steel de show tijdens het Kerst feest!

Tijdens de Kerst dagen wordt enorm veel en lekker gegeten. Veel mensen pakken flink uit en maken een eigen Kerst diner voor de familie. Maak deze heerlijke verrassing voor je gasten. Dit lekkere cheesecake  hapje kan gegeten worden tijdens de koffie of als lekker zoet toetje!

Deze hapjes zijn zo eenvoudig te maken, het is echt niet normaal. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. De basis is een gebakken cheesecake. Deze is zo gemaakt!

Wat heb je nodig? 

  • 200 gram koekjes
  • 60/70 gram boter
  • 400 gram monchou
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • aardbeien
  • slagroom (spuitbus)
  • springvorm

Lees op de volgende pagina verder hoe je de cheesecake hapjes maakt.

Je maakt de cheesecake door 200 gram koekjes (bijvoorbeeld bastogne of speculaas) te verkruimelen en samen met 60/75 gram boter te mengen tot een bodem. Druk het mengsel in een springvorm en druk het aan tot een stevige bodem. Zet dit in de koelkast. Meng 400 gram monchou met 100 gram suiker met een mixer. Voeg vervolgens de eieren toe en meng door elkaar. Giet dit over de koekkruimels en zet het geheel 40 minuten in de oven.

Zet de cheesecake even in de koelkast en laat hem volledig afkoelen. Als de cheesecake helemaal afgekoeld is druk je met een klein cirkel vormpje rondjes uit de cake. Spuit op deze rondjes een beetje slagroom en maak een hoedje van een halve aardbei. Spuit op het puntje van de aardbei een dotje slagroom en Ho Ho Ho, je lekkere cheesecake hapje is klaar!

[wp_ad_camp_5