Deze mini frittata’s zijn lekker, makkelijk en gezond!
Je hebt vast wel een muffinvorm verstopt staan ergens in een keukenkastje. Gebruik jij hem alleen maar om muffins mee te maken? Zonde, want je kunt er nog zoveel meer lekkere recepten in bereiden! Neem nu deze koolhydraatarme mini frittata’s; lekker als lunch of tussendoortje!
Dit heb je nodig (voor 6 mini frittata’s):
- 350 gram broccoliroosjes
- 100 gram geraspte kaas
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 8 eieren
- 225 gram cottage cheese
- 2 theelepels Aromat
Zo maak je het:
- Verhit de oven voor op 190 graden en vet een muffinvorm in. Snijd de broccoliroosjes in kleine stukjes. Doe de broccoli in een kom en dek af met vershoudfolie. Verwarm de roosjes 1-2 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
- Verdeel de roosjes over de muffinvorm en verdeel daarna de geraspte kaas en de Parmezaanse kaas over de muffinvorm heen. Doe de cottage cheese in een vergiet met kleine gaatjes (een zeef kan ook) en laat uitlekken.
- Breek de eieren in een beslagkom en klop met een vork tot een glad geheel. Voeg de cottage cheese en de Aromat toe en roer goed door elkaar.
- Giet het eimengsel over de broccoli en kaas heen. Verdeel het mengsel goed over de verschillende muffingvormpjes. Roer met een vork het eimengsel door de broccoli heen.
- Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat de eieren stevig worden en de frittata’s bruin worden aan de bovenkant. Serveer warm.
Lees ook: Waanzinnig lekker: zó maak je supergemakkelijk een bitterballentosti!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Kalyns Kitchen | Beeld: videostill