Het beste van beide werelden.
Créme brûlee is een overheerlijke caloriebom. Desalniettemin nemen we de calorieën maar al te graag voor lief, want dit dessert is goddelijk. Ben je gek op zowel créme brûlee als cheesecake? Dan moet je deze cheesecakes echt eens maken!
Wat heb je nodig voor 12 créme brûlee cheesecakejes?
- 200 gram marie biscuits
- 100 milliliter gesmolten roomboter
- 400 gram roomkaas
- 50 gram zure room
- 150 gram suiker
- 3 eieren
- Scheutje vanille extract
Voor de topping:
- 1 theelepel suiker per cheesecakeje
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vermaal de koekjes in een keukenmachine en voeg de boter toe.
- Verdeel het koekkruim over de twaalf cupcakevormpjes. Ieder vormpje moet ongeveer voor een vierde gevuld zijn met de koekkruimels.
- Bak de bodems voor tien minuten.
- Maak ondertussen de vulling. Klop de roomkaas en zure room tot een geheel.
- Voeg de suiker, eieren en vanille extract toe en klop dit tot een egaal mengsel.
- Haal de bodems uit de oven en schenk de vulling in de vormpjes.
- Plaats de mini cheesecakes voor achttien minuten in de oven.
- Verdeel de suiker pas over de bovenkant van de cheesecakes wanneer ze helemaal zijn afgekoeld. Karameliseer de suiker vervolgens met een crème brûlée brander. Laat de suiker twee minuten afkoelen en harden voor een mini crème brûlée cheesecake wordt opgegeten.
Gek op crème brûlee? Probeer deze recepten ook eens:
Bron: Tasty | Beeld: videostill