Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 12 Oreo-koekjes, gemalen
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • Een snufje zout
  • Voor de cheesecake:
  • 330 gram roomkaas
  • 2 grote eieren
  • 65 gram suiker
  • 60 milliliter Baileys Original Irish Cream
  • 60 gram zure room
  • 1,5 eetlepel bloem
  • Een halve eetlepel vanille-extract
  • Een snufje zout
  • 75 gram chocolate chips, het kleinste formaat
  • Voor de topping:
  • Slagroom, spuitbus
  • Chocoladesaus
Roos
25 + 210 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 12 Oreo-koekjes, gemalen
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • Een snufje zout
  • Voor de cheesecake:
  • 330 gram roomkaas
  • 2 grote eieren
  • 65 gram suiker
  • 60 milliliter Baileys Original Irish Cream
  • 60 gram zure room
  • 1,5 eetlepel bloem
  • Een halve eetlepel vanille-extract
  • Een snufje zout
  • 75 gram chocolate chips, het kleinste formaat
  • Voor de topping:
  • Slagroom, spuitbus
  • Chocoladesaus

Met een flinke scheut Baileys maak je deze cheesecakejes extra romig

Zondag is de perfecte dag om de handen uit de mouwen te steken en een aantal heerlijke baksels in elkaar te flansen. Staat er deze zondag een bakdag op de planning? Probeer dan eens deze mini cheesecakejes, in plaats van een grote cheesecake. We gieten er een flinke scheut Baileys doorheen, zodat het geheel lekker romig wordt. Bakken maar! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de cheesecakejes:

  • Verwarm de oven voor op 165 °C. Vul een muffinbakvorm met papieren muffinvormpjes.
  • Doe de Oreo-koekjes, gesmolten boter en zout in een kom en mix tot een geheel. Verdeel het koekmengsel over de muffinbakvormpjes en druk alles goed aan.
  • Mix in een grote kom de roomkaas luchtig. Voeg vervolgens de eieren en suiker toe en mix tot er een glad geheel ontstaat. Voeg vervolgens de Baileys, zure room, de helft van de bloem, vanille-extract en zout toe. Mix opnieuw.
  • Roer de andere helft van de bloem door de chocolate chips. Schep dit vervolgens door het roomkaas mengsel.
  • Verdeel het mengsel over de muffinbakvormpjes. Bak vervolgens voor 20 minuten. Laat de cheesecakejes na het bakken 30 minuten afkoelen buiten de oven en plaats ze vervolgens voor 2 uur in de koelkast.
  • Haal de muffinvormpjes van de cheesecakejes af en top de boel af met slagroom, chocoladesaus en eventueel nog een aantal chocolate chips.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Gezonde en superlekkere havermoutkoekjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish