Redactie Kookfans

Zo houd je dat goede voornemen zeker vol!

Wist je dat bewuster eten een van de meest genoemde goede voornemens van 2023 is? Dit komt uit onderzoek van Beyond Meat, voorloper op het gebied van plantaardig vlees. Minder dierlijk vlees is een goed idee, maar lastig vol te houden wanneer je geen smakelijke inspiratie hebt. Daarom hebben we drie recepten geselecteerd waarmee je dit ongetwijfeld gaat lukken! 

1. Gevulde paprika’s met Beyond Sausage en quinoa, voor 6 personen

Gevulde paprika's

Ingrediënten:

  • 6 paprika’s (kapjes afgesneden, steelaanzet en zaadlijsten verwijderd)
  • 2 Beyond Sausage® pakjes 
  • 150 gram gekookte quinoa
  • 1 blikje groene chilis (4 ons)
  • 1 blikje maïs
  • 1 blikje zwarte bonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
  • 3 tomaten in blokjes
  • 100 gram vegan fetakaas
  • 3 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Halve theelepel uienpoeder
  • Halve theelepel chilipoeder
  • Zout en versgemalen peper

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 180°C graden. Bekleed een ovenschaal van 9×13 centimeter met bakpapier. 
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Breek of snijd de worstjes in kleine stukjes en bak ze 6-8 minuten (olie is niet nodig). 
  • Bereid de quinoa. Meng in een grote kom de quinoa, groene pepers, maïs, bonen, tomaten, vegan fetakaas, stukjes Beyond Sausage®, koriander, komijn, knoflook, uien- en chilipoeder. Voeg naar smaak zout en peper toe. 
  • Schep de vulling in de holte van elke paprika. Leg de paprika’s in de ovenschaal met de holte naar boven, en bak tot de paprika’s gaar zijn en de vulling door en door verhit is, ongeveer 25-30 minuten. 
  • Eet smakelijk!

2. Smash burger & fries, voor 4 personen

Ingrediënten: 

  • 4 hamburgerbroodjes met nigellazaad, gehalveerd
    4 snoepkomkommers, in plakjes 
  • 2 verpakkingen (600 g) Beyond Mince® plantaardig gehakt (voor 16 kleine burgers) 
  • 2 trostomaten, in plakken 
  • 600 gram zoete aardappelfriet
  • 50 gram krulsla
  • 40 gram gebakken uitjes 
  • Zonnebloemolie 

Voor de frietsaus:

  • 1 sjalot, fijngesneden 
  • 15 gram dille, fijngehakt 
  • 25 milliliter ongezoete sojamelk 
  • 50 milliliter zonnebloemolie 
  • 2 theelepels appelazijn 
  • 1 theelepel Dijonmosterd 
  • 1 theelepel agavesiroop 

Zo maak je het: 

  • Doe voor de frietsaus de sojamelk, Dijonmosterd, appelazijn en agavesiroop in een keukenmachine. Giet hier terwijl de machine mixt de zonnebloemolie bij totdat er een emulsie ontstaat. Voeg hier de sjalot en dille aan toe en bewaar tot later gebruik. 
  • Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de broodjes aan de snijzijde ongeveer 3-4 minuten tot deze goudbruin en krokant zijn. 
  • Bereid de zoete aardappelfriet volgens de instructies op de verpakking. 
  • Voor 16 kleine smash burgers in totaal. Maak van Beyond Mince® balletjes van ongeveer 60 gram. Leg de balletjes in de koekenpan met een bakpapiertje erop. Smash it, tot ze een dikte hebben van ongeveer een halve centimeter. Grill de burgers 4-5 minuten en flip ze om. Bak ze nog 2 minuten aan de andere kant tot de randjes lekker krokant zijn. Leg op 4 van de burgers een plakje vegan kaas.  
  • Bestrijk de onderkanten van de burgerbroodjes met frietsaus, leg hier krulsla op gevolgd door twee smash burgers, plakjes tomaat, twee burgers, plakjes snoepkomkommer en gebakken uitjes. Leg hier de bovenkanten van de broodjes op en serveer met de zoete aardappelfriet en frietsaus. 
  • Genieten maar!

3. Ovenschotel met pasta, pompoen en gehaktballetjes, voor 4 personen

Ingrediënten: 

  • 1 pakje Beyond Meatballs
  • 400 gram pasta (rigatoni)
  • 1 pompoen
  • 150 gram geroosterde pompoenzaadjes 
  • 150 gram gesneden vegan mozzarella 
  • Olijfolie
  • Snufje zout 
  • Handvol basilicum 

Zo maak je het:

  • Begin met het bereiden van de pompoen door deze te halveren en daarna te schillen en in kleine blokjes te snijden. Doe de helft van de gehakte pompoen in een pan met kokend water waaraan zout is toegevoegd, en laat dit ongeveer 15 minuten koken totdat de pompoen zacht is. Daarna afgieten en opzijzetten. 
  • Kook de rigatoni in dezelfde pan met water totdat deze beetgaar is in ongeveer 10 minuten. 
  • Terwijl de pasta staat te koken, voeg je aan de reeds gekookte pompoen een snufje peper, zout en olijfolie toe en mengt het door elkaar. 
  • Giet de pasta af en meng deze met de pompoenpuree, voeg nu de ongekookte pompoenblokjes toe, schep goed om en giet het over in een ovenvaste schaal. 
  • Beleg de pasta met de gehaktballetjes en de in plakjes gesneden mozzarella en laat dit ongeveer 30 minuten in de oven staan totdat de mozzarella is gesmolten en de pasta een mooie kleur heeft gekregen. 
  • Bestrooi de pastaschotel met verse basilicum en geroosterde pompoenpitten.
  • Tijd om te smullen!

Winactie

Wil jij kans maken op een pakket van Beyond Meat, met daarin alle Beyond Meat producten (Beyond Burger, Beyond Mince, Beyond Sausage en Beyond Meatballs), 4 smakelijke recepten en daarnaast een cap, schort en t-shirt? Kookfans geeft maar liefst drie pakketten weg! Je doet mee door te reageren op onderstaande Instagram-bericht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kookfans (@kookfans_nl)

Lees ook: Jamie Oliver deelt 5 tips om vegetarische gerechten smaakvoller te maken

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: Beyond Meat