Het water loopt ons in de mond bij het zien van deze Mexicaanse ovenschotel
Romig? Check. Kaas? Check. Gooi alles door elkaar heen met wraps, tomatensaus, bonen en mais en zet het in de oven en je hebt dit overheerlijke maaltje. Het lijkt wel een beetje een Mexicaanse variant op de Italiaanse lasagne. Wij zijn in ieder geval dol op deze romige Mexicaanse ovenschotel!
Deze Mexicaanse ovenschotel is echt om te smullen.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Rul het gehakt in een pan met eventueel een beetje olie. Voeg zout en peper toe, naar smaak.
- Doe de gesnipperde ui erbij en bak tot alles gaar is.
- Voeg, als het gehakt gaar is, de tacokruiden, kidneybonen en mais toe en meng dit door het gehakt.
- Voeg ook de tomatenpuree toe en meng het geheel door elkaar.
- Vet een ovenschaal in en leg twee wraps op de bodem. Scheur daarna een wrap in vieren om de hoeken op te vullen, zodat de hele bodem bedekt is.
- Lepel een baar klodders crème fraîche op de wraps en schep daar wat van het gehaktmengsel op.
- Giet een beetje bechamelsaus op het gehak en strooi hier kaas overheen.
- Leg nieuwe wraps op de kaas en herhaal het hele proces nog twee keer, zodat je drie lagen hebt. Eindig met lekker veel kaas.
- Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven, zodat de kaas smelt.
- Haal de hete ovenschaal voorzichtig uit de oven.
- Geniet van je Mexicaanse ovenschotel!
Lees ook: Herfstige ovenschotel met slechts drie ingrediënten
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: One Kitchen – A Thousand Ideas | Beeld: Videostill